Световно първенство Piedrahita 2011

Вчера бе даден старт на световното първенство в Пиедрахита, Испания.

Тук можете да видите класиране от тренировъчната задача. От пръв поглед се вижда 11тото място на Димитър Вълков. Дано запази форма и за следващите задачи.

Ден първи

Резултати – Общи, Жени, По нации

(06.07.2011) – Прозореца беше отворен, пилотите са във въздуха.

Ятото вече е на втора точка. Първи точката пипнаха Ясен Савов, Чарлз Казу, Владимир Бацанин. и много бързо след тях останалата част от ятото. Вече има по-добри термики за разлика от голямото циклене веднага след старта.

След няколко минутно катерене основната група е над 2000м над втора точка.

Първите пилоти току що маркираха 3та точка. Ясен не е в първата група.

И така след труден полет и много размествания на временното класиране имаме първия за деня. Това е Андреас Малецки(GER) с Ozone Mantra R. Димитър Вълков кацна в началото на равнината на Авила, а Ясен все още е във въздуха натискайки спийда като луд, на места се движи с 80 км/ч. Твърде много пилоти обаче влязоха на финал преди него.

Резултати – Общо класиране, Жени, Отборно.

Ден трети – 07.07.2011

За съжаление вчерашния ден на състезанието беше помрачен от смъртта на двама пилоти. Чилиецът Francisco Vargas се блъска в склона на няколко километра от старта. Медицинските екипи са установили смъртта.

Чилиецът Eitel von Muhlenbrock губи контрол над крилото на финалния глайд и пропада до земята без да отвори запасен парашут.

Вчера е имало събрание на тийм лидерите за решение как да продължи състезанието. Ясен Савов е тийм лидер на българския отбор.

http://www.xcmag.com/2011/07/tragedy-hits-paragliding-world-championships-2011/

Xavier Murillo изгубен в Перу

Шефа на световната купа по парапланеризъм, Ксавие Мурийо (Xavier Murillo) в изчезнал в Перу. Списание Крос кънтри разпрати мейл с призив за всички пилоти да подкрепят издирването на Ксавие, тъй като неговата застраховка има ограничено покритие в Перу.

Повече информация можете да намерите на следния адрес : http://www.xcmag.com/2011/07/xavier-murillo-missing-in-the-andes/

Информация в paraglidingworldcup.org : http://www.paraglidingworldcup.org/node/1974

Линк за подпомагане на издирването : тук

Промяна: С голямо съжаление ви съобщавам, че  Xavier е бил намерен мъртъв. Няма информация какво е причинило смъртта. Прочетете повече на сайта на Световната купа – http://www.paraglidingworldcup.org/xm .