Авиофест Белозем

Авиоклуб Белозем кани всички любители на моторната и безмоторната авиация на Вторият АВИОФЕСТ на летище Белозем.

Авиофест Белозем 2010 ще се проведе на 6, 7, 8 и 9-и май 2010 година, като акцентът ще са дните 7-и и 8-и май.

Повече информация на следния линк.

Проекто правилник за парапланеристи

Понеже се разгаря дискусия за това, как да бъде уреден парапланеризма организационно в България, тук Ви предоставям възможност да си свалите (без да се регистрирате) и коментирате проекто документа, който е изготвен от настоящата комисията по парапланеризъм, както и от нейни предишни членове. (Ако желаете да коментирате тук или в скайномад или на paragliding.bg ще трябва да имате регистрация в съответния сайт.)

Връзка за изтегляне : Rakovodstvo_Paraplanerizam

Дискусия скайномад : forum.skynomad.net

На сън и на яве

Отново е почти сутрин, а аз отново се въртя в леглото и не мога да заспя. Нещо липсва. Нещо ме дърпа нанякъде. Някакво усещане се е загнездило в ума ми и сякаш го нажежава, но не мога напълно да го определя. Не мога да открия онова “защо и къде” и това ме подлудява. Унасям се. Този път ще го задържа, ще разбера, ще запомня. Заспивам. Сън.
В съня си съм лек и ефирен. Движа се свободно из простора. Чувствам се щастлив и напълно сигурен. Имам пълен контрол. Ами да – аз летя! Но има и нещо друго. Опитвам да се огледам, да съзра дори за кратък миг нещо познато. Нещо, което да ми покаже какво ме е държало буден толкова нощи до сутринта. Нещо, за което да се вкопча и да намеря на яве. Нещо, което подсъзнателно търся от толкова години.
Виждам го. С крайчеца на окото си съзирам нещо смътно познато. То има причудлива форма, има цвят и обем. Напомня ми на резен диня от градината на баба,  ярко оцветено. Като лятна дъга е и ме носи. Усещам, че вися под тази многоцветна, ярка дъга и заедно уверено летим над земята. Красиво и спокойно усещане. Чуствам, че това красиво нещо над главата ми ще стане мой най-добър “приятел”. Това е мисълта, която ме е държала буден толкова нощи – да намеря ярката дъга и заедно да се понесем сред облаците в небето.
Будя се. Дори не съм сигурен, какво съм видял, но съм спокоен. Вече имам отправна точка за търсенето си. Решавам, че ще намеря цветния си приятел от сънищата. Ще го намеря на всяка цена! А когато го открия, на яве ще разглеждаме света от високо. Ще се науча да задържам усещането за свобода и простор, колкото аз поискам, а не колкото будилника ми позволи.

Познато? Да опитаме заедно.
Научи се да летиш на яве!

Прeскатаване на запасни парашути

SkyCamp обяви кампания по прескатаване на запасни парашути на 15-16 април цял ден. Организирана е зала за целта намираща се на на кръстовището “Мария Луиза” и “Опълченска”. Събитието е два дни, като по думите на Емил Кирилов ще се работи до по-късно вечер за да могат тези, които са на работа през деня да се вредят за прескатаване.

За да стават по-експедитивно нещата можете още сега да се обадите на Емил (0899982571) и да организирате по-ранното предаване на вашия запасен за да могат да го прескатаят, докато вие сте на работа .

Facebook event

О Габрово

Вчера приключи и първото съзтезание за годината – “О Габрово”. Съзтезанието взаимства от организацията на XCOpen сериите. Т.е. нямаше транспорт, лънч пакети, таскове даже нямаше. Пилотите се разбираха помежду си накъде да летят, всеки с когото му е приятно да лети. Накрая нямаше неприбрани, няма ненахранени и всеки си затвори таска за деня :).

Тема в форуми на скайномад.
Резултати

Заедно

Какво могат да направят няколко луди глави във време в което не става за летене но става за ски. Насладете се 🙂