Алехандро Родригез загина днес :(

Здравейте приятели,

Днес мой приятел от испания ми съобщи за смъртта на Алехандро Родригез.

Това е малкия брат на Раул и Фелис Родригез. Беше на 26 години. Не го познавах лично, но по думите на баща му той беше следващата надежда за шампион в акрото. Инцидентът е станал в Чинчиля – мястото където Раул и Фелис са се учили и измислили по голямата част от фигурите си. Алехандро е починал в болницата в Албасете с множество наранявания. Родителите му са решили да дарят органите му.

Ето и част от текста на испански.

Вечна термика на праха му.

Fallece el joven Alejandro Rodríguez mientras practicaba parapente
El joven albaceteño de 26 años, Alejandro Rodríguez Fernández, falleció ayer en la sierra procomunal de Chinchilla, al fallar una maniobra de parapente que estaba realizando en compañía de sus familiares y amigos.
Su nombre y el de su familia está íntimamente ligado a este deporte ya que era hermano de los campeones del mundo de acrobacia, Raúl y Félix Rodríguez e hijo del que está considerado como mejor instructor español de parapente.

XCountry

Крос Кънтри 128

Излезе XC Magazine 128 брой.

На корицата прекрасна снимка от Vianney Tisseau от Намибия докато е гонил световни рекорди. Можете да видите още на 7ма страница, както и описание на експедицията за гонене на рекорди в Намибийската пустиня.

Междувременно Jerome Maupoint пише от Южна Корея, летял е с Gin по-малко известни места.

Continue reading “Крос Кънтри 128”

Boomerang 7

Gin пуска в производство новия Буум 7. Крилото е триредно и също, както и предни крила на Gin, има Rigifoil система (усилване на входящия ръб с твърди елементи за по-голяма стабилност).

Крилото е разработено след Супер Финала на PWC миналата година в Италия. Има подобрени параметри при катерене в термика и стабилност в турболенция, както и голяма стабилност при гмуркане и изоставане на крилото (pitch).

Continue reading “Boomerang 7”

Bayramoren 2010

Отворена е регистрацията за Pre-PWC Bayramoren 2010. За посетилите го миналата година имаше много летене, дълги задачи през интересни местности.

http://www.xcbayramoren.org/

First Day Bayramoren 2009

Важно … ако решите да участвате във съзтезание си вземете топли дрехи поне един чифт. На старта по средата на август температурата беше 12 градуса.

Индия заплашена от терористи с парапланери

Индийското вътрешно министерство е получило информация, че терористи се готвят да влязат в страната с парапланери и да ги използват при терористични действия. Министерството било подготвено с най-модерна техника да открие и неутрализира подобна заплаха.

Информацията е базирана на това, че банкова сметка използваната от терористи е била използвана за покупката на няколко парапланера.

Източник CNN

Веселин Овчаров и Хорацио Лоренс в Шоуто на Слави

В петък, 5 март 2010г., Веселин Овчаров и Хорацио Лоренс ще гостуват в Шоуто на Слави.

http://www.slavishow.com/index.php?cat=1&mid=9&id=13658

Хорацио постава рекорд по последователни тъмблинги (infinity tumbling или само infinity) през зимата на 2009 година в Покхара Непал.

Филм от рекорда на Хорацио.