Парапланеристи на гости на Народно Събрание

Българският национален отбор по парапланеризъм – целно кацане гостува на 18 декември 2009 г. в Народното събрание. Състезателите, които бяха придружени от вицепрезидента на Международната федерация по въздухоплаване Николай Калчев, се срещнаха с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с народния представител Красимир Велчев.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че големите успехи на талантливите български спортисти са основателен повод за гордост в Родината и допринасят за популяризиране на името и славата на България по света. Радвам се, че в навечерието на Коледа сте наши гости и в знак на признателност за това, което правите за популяризиране на спорта и името на България, искам да ви връча почетния плакет „130 години Учредително народно събрание”, обърна се тя към отбора, заел трето място на световното първенство през тази година.

За първи път на такова равнище българската държава оказва внимание на въздушния спорт, каза на срещата Николай Калчев.

На 5-то Световно първенство по парапланеризъм – целно кацане, което се проведе в Хърватия от 20 до 27 юни, българката Елена Костова спечели първо място, а в отборната надпревата България завоюва бронзови медали. В състезанието участваха 86 пилоти от 17 страни.

Националният ни отбор е в състав – Елена Костова, Николина Илева, Валери Цветанов, Цветан Цолов, Димитър Ралев, Стефан Милушев и Методи Методиев.

 

Източници : forum.skynomad.net, сайт на Народно събрание

Leave a Reply