Раул Родригес Акро Крила – NOVA Radix

Нова марка крила – Raul Rodriguez Acro Wings (NOVA Radix)

Raul-Rodriguez-Acro-WingsАвстрийската фирма за крила NOVA се гордее с новината за сделката за сътрудничество с Раул Родригес, многократен световен шампион и един от най-известните акро пилоти. Договора ще се подпише на 19 Септември 2008 на фестивала Coupe Icare. В сделката е включено разработването на нови акро крила под марката Raul Rodriguez Acro Wings. Те ще се разработват, изработват и предлагат от NOVA. Раул е собственик на търговската марка и ще се заминава с всички въздушни тестове и имиджа на новата марка.

Модели

През 2009, партньорите ще започната работа по три модела: Radix Nova е състезателноraul-radix2 акро крило – радикално и само за професионалисти. Първия прототип беше показан в небето над Saint Hilaire по време на Coupe Icare. За всички професионалисти, които сериозно се стремят към акро летене ще бъде предложен и междинен клас крило. В средата на 2009, гамата ще се допълни от крило за начинаещи акро пилоти със EN / LTF сертификация. То ще може да се използва като обикновен парапланер, но ще е комбинация от висока пасивна сигурност и енергичност като по този начин ще предоставя лесно навлизане в света на акрото.

Сътрудничество

Инженер-дизайнера на NOVA Ханс Папеш ще разработва всички крила от серията Raul Rodriguez Acro Wings. Следващата стъпка ще е Раул да ги подлага на интензивни полети, с цел подобряване на управлението и поведението им във въздуха. Крилата ще се произвеждат в Европа, във фабриката на NOVA в Печ, Унгария. Имиджа на марката, визуалния дизайн на крилата и търговската марка се държат от Раул Родригес.
Продажба
Крилата ще се дистрибутират по цял свят (с изключение на Южна Америка) от съществуващите дистрибутори на NOVA. Това ще подсигури своевременното присъствие на всички ключови пазари на новите Raul Rodriguez Acro Wings.

Ханс Папеш за новото партньорство: ‘Вече сме разработили няколко акро крила в миналото, но никога не сме се фокусирали достатъчно върху тях, за да ги пуснем на пазара. Раул се свърза с нас с молба за спонсорство и разработване на крило. Летя на INSECT, нашият акро прототип по онова време и веднага се усетихме. Разговорите и идеите ни кристализираха в раждането на новата марка. Вярвам, че Раул и аз се допълваме в знанията и уменията си.’

raul-radix1Раул Родригес: “Познавам повечето акро крила на пазара. Приятно изненадан бях по време на тестовете на INSECT на NOVA. Крилото беше невероятно, но никой не знаеше за него. Все пак NOVA са добре познати на пазара със своите крос кънтри крила, но в акрото са никой. Обсъдихме как можем да си сътрудничим и да постигнем нещо добро. Роди се идеята да пуснем специализирана марка за акро крила. Всичко тепърва започва и съм много позитивен за този проект.”

Превод от justacro.com (матриала е публикуван в много форуми и сайтове) : http://www.justacro.com/news/080912/cooperation-raul-rodriguez-and-nova

Превел: Чаво

One Reply to “Раул Родригес Акро Крила – NOVA Radix”

  1. за момента не открих повече информация за развитието на проекта, а вече трябваше да се е чуло нещо и някои от моделите да са на пазара. ако някой е намерил повече инфо да поства. ако трябва да се превежда пращайте линк и аз ще преведа (от английски само).

Leave a Reply