VI финален кръг от Световната купа по парапланеризъм-целно кацане

inonu turkey round landing На 3 и 4 октомври край село Расник ще се проведе VI финален кръг от Световната купа по парапланеризъм-целно кацане.  По предварители данни ще имаме удоволствието да наблюдаваме повече от 40 пилоти от 8,9 страни, сред които и  миналогодишния носител на купата.

Най-добрите състезатели в тази дисциплина, заемащи челните места  в класирането за Световната купа и в световната ранглиста са заявили участие и при подходящо време очакваме изключително оспорвано и интересно състезание.

Надяваме се на мого добро представяне на българските пилоти. Тази година те постигнаха изключителен успех на Световния шампионат в Хърватия като Елена Костова завоюва шампионската титла при жените, а българският отбор зае третото място.

Пилотите ще кацат край село Расник, разположено на 4 км. вдясно от пътя  Перник-Брезник, а при северозападен вятър състезанието ще се проведе над село Витановци. До Витановци може да се стигне като на кръстовището на изхода на Перник в посока Брезник се завие на ляво. Елате и подкрепете българските състезатели в битката за Световната купа.

Всичко добро!

Димитър Йорданов – “Клуб по делтапланеризъм и парапланеризъм Перник”-гр. Перник

One Reply to “VI финален кръг от Световната купа по парапланеризъм-целно кацане”

Leave a Reply