Shumen Open 2009

Завърши поредната забава от поредица Шумен Оупън. Защо казвам забава? Защото на Шумен обикновено се лети много добре. А какво очакват 50-тина настървени за термики пилоти. Също както и миналата година тази година имаше много добри дни със силни условия. Всички се налетяха добре. Имаше прелети от по 100 и повече километра.

Задачата първия ден беше по вектор 270 градуса. Много изваляващи се конгестуси. Хубави термики, база 1700 метра.

Втория ден беше отменен поради неподходящ вятър на югоизточния старт на шуменското плато.

На трети ден ни посрещна Мадарското плато със слаб до умерен северозапад. Отново големи конгестуси, отново много валежи по трасето, което този път беше на север. Маршрут, който шуменци и варненци не бяха летяли до този момент. Борбата с насрещния вятър беше тежка и след като станаха големите ЦБ-та между тях се отвориха големи сини пространства които попречиха по нататъшното развитие на задачата.

Ден 4ти също беше отменен поради силен вятър и преразвитие. Вечерта пилотите си организираха купон на южния старт на Шуменското плато.

Ден 5ти пак даде време за Мадара, умерен северозапад и отново конгестуси, които по-късно преразвиха. Задачата за деня беше кръстовище преди обзор, задача по вятъра.

Като заключение много добро съзтезание направиха нашите приятели в Шумен. Надяваме се догодина пак да го направят. Като единствената препоръка е малко по-стегната организация.

Връзки:

Разказ в картинки за последния ден от Явор Плашилски “Доктора”: http://picasaweb.google.bg/DoctoraShumen/200907052009#5355435945853865010

И разказ с думи пак от Доктора: http://forums.shumen-xc.org/index.php?showtopic=1233&st=0#entry4898

Снимки от Ники Йотов, който забавляваше цялата банда, като на 10 метра от старта пускаше управленията и с отмерени движения на снайперист ни снимаше: http://forum.skynomad.net/gallery/thumbnails.php?album=92

Снимки от апарата на Юли Дойнов: http://gallery.paraglidingbg.com/main.php?g2_itemId=15008

Резултати :

Ден първи

Ден трети

Ден пети

Competition Overall Final results

Competition Serial class Final results

Competition Team Final results

Competition Woman Final results

Tracklogs

Leave a Reply