Dupnitsa Open 2008

На 01-02.11.2008 се проведе Дупница Оупън.

Турнирът беше организиран благодарение на Петьо Варненеца – който се оказа, че живее в Дупница 🙂

За радост на всички участници Петьо се беше постарал до такава степен, че нощувките, закуската, банкета и лънч пакетите бяха безплатни. Такса за участие НЯМАШЕ. Целта беше популяризиране на този спорт в района.

За първи път на състезание пристигна освен полиция, линейка и ПОЖАРНА!!! На всичкото отгоре чисто нов пожарникарски камион като по американските филми 🙂 Доста хора си направихме снимки с него- защото това наистина беше атракция.

В събота започна 1ви манш, след като всички направиха по 1 тренировъчен полет. Старта беше добър с място за тичане колкото ти душа иска. Кацалката не се виждаше, защото беше зад хълм. Терена до точката беше на тераси. Някои пилоти имаха проблем с долитането, но ако се избереше правилния маршрут, така че да се избегнат малките роторчета се долиташе спокойно.

Серията беше прекъсната, след полета на номер 8 Васил Димов поради прихрастяване посредата на маршрута до точката. Преди това стабилният Boeing Църо за малко да направи челен тък. Тези два зрелищни полета бяха последвани от силен гръбен вятър. Край за деня. Настаняване в хотел на центъра по бира , душ…и вечерта банкет.

Втория ден беше добър. Когато слънцето напече си даде чисто чело. Направихме 3 серии. Няколко реджъмпа заради недолитане. Въпроса беше спорен и имаше недоволни.

В крайна сметка 1ви – Валери 2ри Стефан 3ти Илия Вълканов

Награждаването беше в община Дупница – залата на общинския съвет.

Беше обещано, че това състезание ще бъде спонсорирано от общината всяка година. Прекрасна организация. Чудесно състезание. Очакваме го и догодина. Браво Петьо!!!

Leave a Reply