PrePWC 2008, India, Bir

От 14 до 20 Окт 2008 се проведе поредното PrePWC. Този път в Бир, Индия. Мястото се намира в северозападна Индия в подножието на Хималаите.

В съзтезанието участват и двама българи. Даниела Младенова – Адванс Сигма 5, и Евгени Марков (Гената от Стара Загора) с Gradient Avax RSF.

Gurpreet Dhinsda
Gurpreet Dhinsda

Член на екипа, Gurpreet Dhinsda, организиращ съзтезанието присъства на PWC-to в Сопот. Според него “полета над стара планина е страхотен, в Хималаите винаги има нещо над теб“.

Регистрацията за съзтезанието започва на 14ти. Денят е бил перфектен за летене, като е имало преразвитие късно през деня. За нещастие е имало инцидент на Olga Vybyvanets, която веднага е откарана в болница.

Следващите два дни, 15ти и 16ти са отменени поради лошо време.

На 17ти времето се оправя и организаторите дават дълга задача 103. Според Даниела условията са били слаби за такава задача. Както се оказва по-късно, никой не успява да затвори задачата. Максималната достигната дистанция е 98 километра. Първи е Andreas Malecki, следван от Torsten Siegel и Dimitry Korolev.

На 18ти задачата е 57.4км. Победител в задачата е Ajay Sharma от Индия с Gin Boomerang 5, втори е Sergey Latyshev с Axis Mercury, трети е Andreas Malecki  с AirCross U4. Tornsten Siegel е 4ти.


Източници :

http://www.himalayanpwc.com/

Даниела Младенова

Gurpreet Dhinsda

Leave a Reply