Каш (Kaş), новата мека за парапланеристите?

Областа Каш в Анталия е един от най-важните туристически центрове в Турция. Тя е на път да стане и сборно място за парапланеристите. Градът следва стъпките на Олудениз – място което се смята за един от най-значимите центрове на парапланеризма в света. Показаният интерес от парапланеристи е накарало местните представители на индустрията, да започнат да посрещат пилоти 12 месеца в годината. Планината Асаз и хълма Кърдавлъ в Каш се радват на посещение от 1500 парапланериста годишно.

   Говорителката на Ankara Flight Club Мелиса Ялдъръм коментира, че въпреки отскоро Tурция да познава парапланеризма като спорт, страната се налага в света като водеща за много кратко време. “Каш разполага с две различни места удобниза парапланеризъм: Планината Асаз и Кърдавлъ. Климата е благоприятен за летене през цялата година. Започнахме работа да удължим сезона за приемане на туристи до 12 месеца с цел да привлечем повече хора в Каш. Това място е едно от най-добрите за начинаещи”

Ялдъръм съобщи, че вече е обещано от кмета на Каш да се подготвят безопасни места за кацане. Също така, той е заявил, че тези места няма да бъдат използвани от никой друг, освен парапланеристи.

Източник: http://www.turkishdailynews.com.tr

Leave a Reply